Am început programul Școala Cunoașterii în (2011) centrele de plasament din București unde am redus abandonul școlar, violența și am mediat relația dintre adolescenții cu vârste peste 18 ani și potențiali angajatori.
În 2014 am extins activitatea programului către copiii fără probleme sociale dar cuprinși de monotonia educației convenționale.
Misiunea
Facilitarea resurselor informaționale și materiale pentru copiii, identificarea copiilor dotați și supradotați din punct de vedere epigenetic, stimularea potențialului și deschiderea de oportunități, consiliere în carieră.
Viziune
Viitorul și modul în care acesta se dezvoltă are ca reper condițiile economice, ecologice, religioase și tehnologice. Credem că importanța înțelegerii acestei evoluții în vederea realizării unor obiective personale, comunitare și sociale este definitorie pentru a conviețui într-un mediu predictibil.
De ce?
Spre deosebire de celelalte programe educationale Școala Cunoașterii ia în calcul dispoziția copiilor de a aprofunda cunoașterea teoretică și practică a unui anumit domeniu. Școala Cunoașterii nu utilizează o programa educationala ci facilitează accesul la persoane, practici și informații.
Obiectivul general al proiectului: Stimularea creativității și leadership-ului.
Scopul principal: Integrarea educației non-formale în învățământul primar pentru elevii din clasele III – IV la nivel regional și național, transmiterea mesajului.
Programul Şcoala de Cunoaştere a fost iniţiat de Asociaţia Românii Care Se Ajută 2011. În perioada 2011-2019, am colaborat cu DGASPC, sectorul 1, 2, 3 și 6 în derulareaactivităților, unde un număr de 1200 de elevi și-au format și și-au îmbogățit cunoștințele.
© Școala Cunoașterii